g12799.png

Vítáme vás na naší interní stránce COMPOS Cooking & Fine Dining.

Jako v každém kolektivu, tak i v tom našem se najde pár jedinců, kteří rádi vaří zajímavé speciality a rádi si občas dopřejí vyšší gastronomický zážitek.

Těmto našim COMPOS gastronautům, kteří se se svými kolegy rádi o tyto svá dobrodružství podělí slouží právě tato stránka.

V případě, že byste se rádi podělili o svůj kuchařský či kulinářský zážitek s dalšími COMPOS gastronauty, zašlete váš příspěvek na

Jiřího Dv. z tříčlenného zakládajícího výboru COMPOS Cooking & Fine Dining.

g12799.png

Mirka - 15.10. - hnětýnky

WhatsApp Image 2022-10-15 at 13.08.53.jpeg

WhatsApp Image 2022-10-15 at 13.08.52.jpeg

WhatsApp Image 2022-10-15 at 13.08.51.jpeg

WhatsApp Image 2022-10-15 at 13.08.49.jpeg

Jak se ten nádherný desert jmenuje a k jaké příležitosti jsi jej pekla?

Tento desert se u nás peče ku příležitosti posvícení, každá vesnice má vždy jiný termín a tak i jmenované hnětýnky si rodiny zdobí dle svého uvážení.

Kde a jak si sehnala recept?

Toto jsou vykrajované hnětýnky z cukru, másla a vajec, zdobené barevnou cukrovou ozdobou. 

Kolikrát jsi to již pekla a s jakým ohlasem?

Rodinná tradice se vytratila v mém  dospívání, nicméně jsme tento rok obnovili tradici a zase pečeme.

Kolik Ti to od startu do konce zabralo času?

Příprava těsta: 15 min, necháme odpočívat v lednici, cca dva dny, pak čas pečení a zase necháme odpočinout dva dny a pak ozdobíme…tadááá HOTOVO

g12799.png

Petra - 15.10. - králík

WhatsApp Image 2022-10-15 at 16.30.33.jpeg

WhatsApp Image 2022-10-15 at 16.30.33 (1).jpeg

 

Co přesně na obou obrázcích vidíme a jaký a proč je rozdíl v přílohách?

Králík prošpikovaný Pancettou, pečený s kouskem bůčku  a s bylinkami -  rozmarýnem a snítkem tymiánu, příloha kyselé zelí a bramborový knedlík a druhá varianta špecle.

Různé přílohy z důvodu různých chutí rodiny.

 

Jak často se tento pokrm u vás vaří?

Cca 3 x až 4x do roka.

 

Kde a jak a proč zrovna tento recept?

Králík je výborné dietní maso a takto upravený je v naší rodině nejoblíbenější.

Králík by měl být z důvodu suššího masa prošpikovaný, a Pancetta dodává tu výtečnou chuť. Bylinky ze zahrádky používám v hojném množství do většiny pokrmů, které vařím, takže ani v tomto případě nemohou chybět.

Zvolení přílohy nechávám na strávnících.

  

Jakou odezvu toto má

Všem doposud chutnalo

 

Jak dlouho od startu po servírování to dlouho to trvá?

Cca 2,5 - 3 hodiny – porcování, příprava, pečení a servírování :-)

g12799.png

COMPOSblogZAVER.png